Avolites lanceert verbeterde Titan Remote Ap

Woensdag 16 oktober 2024
Avolites kondigt de langverwachte update aan van zijn Titan Remote App, die de prestaties en functionaliteit aanzienlijk verbetert. Het is een belangrijke upgrade ten opzichte van de vorige Titan remote app (enkele jaren geleden uitgebracht) en kan worden gedownload in de Google Play Store of Apple App Store. De Titan remote app werkt samen met Avolites-lichtconsoles die Titan-software draaien, om bewegend licht te bedienen vanaf een mobiele telefoon of tablet.

Met de Avolites Remote-app op een mobiel apparaat, in combinatie met een extern draadloos toegangspunt, kan elke Avolites-lichtconsole op afstand worden bediend via Wi-Fi vanaf een Android- of iOS-apparaat zoals een smartphone of tablet. De remote app maakt het ook mogelijk om Palettes te beheren en playbacks uit te voeren, wat van onschatbare waarde is voor lichtontwerpers, regisseurs en operators bij het inrichten, testen en scherpstellen van armaturen.

Bovendien kunnen meerdere afstandsbedieningen met de console worden verbonden, waarbij de console zelf functioneel blijft terwijl de afstandsbedieningen zijn aangesloten. Elke afstandsbediening heeft een aparte programmeerfunctie, waardoor een operator kan doorwerken op de console terwijl een andere gebruiker Palettes programmeert of bijwerkt via de afstandsbediening. Dit is met name nuttig wanneer het zicht op de front-of-house belemmerd is of wanneer de afstand tot de lichtinstallatie of het podium groot is.

Met deze nieuwe release van de Titan remote app kan een lokale emulator worden gebruikt om de afstandsbediening te testen of te demonstreren wanneer er geen echte console is aangesloten. Deze app zal niet versiespecifiek zijn en is compatibel met V16, V17 en V18. Bij nieuwe Titan-versies wordt de compatibiliteit toegevoegd aan de remote app als updates, in plaats van als een aparte app.

Met deze nieuwste versie van de app kunnen gebruikers nu verbinding maken met een console en de volgende functies uitvoeren: armaturen selecteren en bedienen, armatuureigenschappen aanpassen of wijzigen, zoals pan/tilt, palettes bijwerken en maken, palettes toepassen, cues opnemen en afspelen, commandostijl armatuurselectie en intensiteitsregeling, snelle Sketch Legends en het DMX-adressenoverzicht bekijken.