Beam, Spot of Wash: IP65-geclassificeerde Hydro Hybrid levert de 'beste beam shaping-effecten in zijn klasse'

Donderdag 10 oktober 2024
ADJ Lighting is verheugd de onmiddellijke beschikbaarheid aan te kondigen van de krachtige en veelzijdige Hydro Hybrid, de nieuwste toevoeging aan ADJ’s populaire Hydro Series. Deze IP65-geclassificeerde moving head kan afwisselend dienen als beam, spot of wash. Uitgerust met onder andere CMY-kleurenmenging, een animatiewiel en dubbelvlaks prisma’s – biedt de Hydro Hybrid enorme creatieve mogelijkheden voor lichtontwerpers en uitzonderlijke ROI voor verhuur-/productiebedrijven.

Net als bij de andere armaturen in de Hydro Series van ADJ is de Hydro Hybrid gebouwd om lang mee te gaan. Het beschikt over een gegoten stalen constructie, robuuste externe behuizing, hoogwaardige interne componenten en een IP65-geclassificeerd ontwerp voor betrouwbare inzet zowel binnenshuis als voor tijdelijke buitengebruik onder alle weersomstandigheden. Het armatuur maakt gebruik van de kracht van een 420-watt Osram SIRIUS HRI ontladingslamp (6500K), met een levensduur tot 2.500 uur. Het licht wordt door premium optica gefocust om een output tot 14.416 lumen te leveren, die kan worden gemanipuleerd om een intense smalle beam, een scherpe en egale spot, of een prachtige zachte wash te genereren.

De gemotoriseerde zoom biedt een variabele stralingshoek van 1,6° - 17,7° (Beam-modus) of 3,1° - 39,2° (Spot-modus) en een extra variabele zware frost-filter maakt het verzachten van de bundel voor wash-output mogelijk. CMY-kleurenmenging zorgt ervoor dat elke gewenste tint kan worden geselecteerd, terwijl een extra 12-positie kleurenwiel snelle selectie van populaire opties mogelijk maakt, evenals UV- en drie CTO-filters (2700K, 3200K en 4000K). Het armatuur bevat twee GOBO-wielen. Het eerste heeft 9 roterende en verwisselbare glas- of metalen GOBO’s, geleverd met een verzameling complexe patronen die ideaal zijn voor het projecteren van texturen. Het tweede heeft 14 statische metalen patronen, inclusief 4 beam-reductoren, die eenvoudiger zijn en ontworpen zijn om beam-effecten te creëren of te combineren met de prisma’s om complexere patronen te genereren. Ook een animatiewiel is inbegrepen. Dat kan worden gebruikt om bewegende projecties te genereren en kan gecombineerd worden met de verschillende kleuren, GOBO’s en prisma’s om een breed scala aan verschillende effecten te creëren.

Het armatuur zelf heeft een slank ontwerp met een paar handige draaggrepen. Het beschikt ook over mechanische pan- en tiltvergrendelingen, die kunnen worden gebruikt om ongewenste beweging tijdens transport te voorkomen. Naast de standaard bedrade DMX-verbinding via 5-pins kabels, is het apparaat ook compatibel met ADJ's nieuwe Aria X2 draadloze beheersuite. Dit maakt niet alleen betrouwbare draadloze DMX-besturing mogelijk via een stabiel mesh-netwerk, maar ook afstandsbediening van het armatuur via Bluetooth en OTA (Over The Air) draadloze firmware-updates.