GLP Creos: Washlight of gigantische LED bar?

Woensdag 9 oktober 2024
Met de nieuwe Creos verlegt GLP de grenzen van de LED-washlight, aangezien de Creos veel meer kan dan alleen de klassieke wall-wash. Het is een krachtige, IP65-gecertificeerde LED-washlight met 18 x 40W RGBL-LEDs en een gemotoriseerde zoom. Dankzij het koppelbare ontwerp, met consistente LED-pixelafstand, kunnen meerdere apparaten horizontaal worden opgesteld en zo samen een naadloze, gigantische LED-bar vormen.

Dankzij het brede zoombereik kunnen extreem grote wall-wash-toepassingen worden gerealiseerd, terwijl de bijzonder smalle bundel het mogelijk maakt om nooit eerder vertoonde lichtgordijnen te creëren met indrukwekkende lichtintensiteit. Door deze veelzijdigheid – en de mogelijkheid van de Creos om de functies van meerdere spots in één apparaat te combineren – bespaart het niet alleen op het budget, maar ook op het gewicht in de rig. De 18 x 40W RGBL-LEDs van de GLP Creos zijn gerangschikt in drie rijen van elk zes pixels. De gemotoriseerde 1:12 zoom varieert van een zeer krachtige 4,3° bundel tot een even krachtige, homogene 52° wash.

Naast de standaard kleurtemperatuur van 6.500 K kunnen gebruikers kiezen uit andere vaste kleurtemperaturen (3.200 K, 4.200 K, 5.600 K en 8.000 K). Dankzij het gepatenteerde GLP iQ.Gamut kleurmenging algoritme, dat automatisch de kleur Lime toevoegt, wordt een TLCI van 77 gegarandeerd in de High Quality-modus. Deze indrukwekkende kleurweergave maakt de Creos ook geschikt voor beurzen en tv-toepassingen. Wanneer de armatuur is ingesteld op High Output, levert de Creos een totaalvermogen van 7.600 lm, met een lichtintensiteit tot 673 kcd.

Wall-wash, mid-air FX en pixel mapping vanuit één apparaat
Met een gemotoriseerde kop die over 190° kan draaien, kan de armatuur verschillende lichtscènes aan. Het brede zoombereik maakt het mogelijk om mid-air bundels te creëren, evenals pixel mapping en wall-wash-effecten, waardoor het apparaat een echte alleskunner is in elke omgeving.

De IP65-gecertificeerde behuizing maakt het mogelijk om de Creos zowel binnen als tijdelijk buiten te gebruiken, en beschermt het apparaat niet alleen tegen wind en regen, maar ook tegen stof, vuil, confettideeltjes en nevelvloeistofresten. Zo wordt complex onderhoud vermeden, wat op zijn beurt de onderhoudstijd en -kosten verlaagt en een consistent gebruik van de apparaten mogelijk maakt.

Voor een bijzonder flexibele inzet zijn, naast de PowerCon True 1 In/Out en DMX 5pin In/Out, twee fail-safe EtherNet-poorten en het beproefde GLP iQ.Mesh-systeem al geïntegreerd. Handgrepen, geïntegreerd aan de zijkant van de behuizing, maken het transport bijzonder eenvoudig en comfortabel. Hoewel de armatuur IP-gecertificeerd is, weegt deze slechts 20 kg, waardoor het compact en absoluut geschikt is voor dagelijks gebruik, ondanks zijn aanzienlijke prestatievermogen.

Demomodellen zijn nu in voldoende hoeveelheden beschikbaar bij alle GLP-locaties en via verkooppartners wereldwijd. Voorbestellingen worden al aangenomen, met een officiële leveringsstartdatum die is aangekondigd voor november 2024.