Nieuwe campagne De Radiofabriek: 'Audio doet ertoe'

Maandag 27 mei 2024
Het Hilversumse mediabedrijf De Radiofabriek start met de nieuwe online campagne ‘Audio doet ertoe’. De campagne is ontwikkeld door het creatieve team Mark Schoones en Ashwin Murli. Met de nieuwe positioneringscampagne speelt De Radiofabriek in op de ontwikkeling dat digitale audio al steeds meer onderdeel wordt van de marketing mix van bedrijven en organisaties, maar dit nog niet altijd goed wordt ingevuld. Doelstelling van de campagne is dan ook om mensen bewust te maken van het belang van hoogwaardige audio.

“Tegenwoordig is iedereen aan de podcast. Ze zetten een microfoon op tafel en beginnen tegen elkaar te praten. Zonder script, zonder begeleiding en zonder goede apparatuur. In sommige gevallen klinkt het zelfs alsof ze de podcast op het toilet hebben opgenomen. Antireclame dus! Met de campagne willen we dan ook het belang van goede audio benadrukken en laten zien en horen dat audio ook echt een vak is”, aldus Lars Schotanus directeur van De Radiofabriek.

Mark Schoones: “In de nieuwe campagne laten we voorbeelden zien en horen hoe audioproducties klinken wanneer ze zijn verzorgd door een partij die niet voldoet aan de kwaliteit van De Radiofabriek. Dit vanuit het oogpunt dat je pas beseft wat je hebt, als het er niet meer is. Je partner, Tadic bij Ajax, maar in dit geval dus hoogwaardige audio. Hierbij gebruiken we extreme voorbeelden. Stel je maar eens voor onverstaanbare podcast host of een spotjes voor een uitvaartverzekering met heavy metal op de achtergrond. We vergroten het natuurlijk uit, maar het is verbazingwekkend welke keuzes er soms in de praktijk gemaakt worden. Wanneer je dat hoort, besef je pas echt…audio doet ertoe." 

Op de foto: Mark Schoones en Lars Schotanus